2016. június 1., szerda

LEMEZKRITIKA: UxDxS - Too Fast For Love (2014)

Goreviolence Nordvest módra.


Íme egy igazán találó című lemez egy fiatal koppenhágai formációtól, akik alig több, mint 15 perc alatt a borítón illusztrált módon szakítják le az arcod. Na de mi az a goreviolence? Te is bírod az ilyen látszólag véletlenszerűen kieszmélt stílusokat, mi? Nagyjából annyiról van szó, hogy goregrind + powerviolence, ezzel a képlettel pedig baj nem lehet.

Zenéjükben oldschool grind keveredik Regurgitate jellegű gore zúzással, bugyborékolós torzított vokállal és hácépankos belassulásokkal felélénkítve. A "Nordvest Smokerstil" című nyitódal alattomosan kúszó, iszapos témákkal indít, lassan fokozva a tempót, belendítve a hallgatót a közeledő drimboláshoz. Több szám utal még a kenderfogyasztásra, mint például a "Reefer Karma," a "Strangled In Morbid Smoke," vagy a "G-13." Legutóbbi címét egy olyan kenderfajta ihlette, mely a városi legenda szerint a '60-as évek végén a CIA, FBI, és egyéb ügynökségek által volt genetikailag módosítva és fejlesztve, mint egy állami szuperfű. Természetesen ezek mind kegyetlen grind számok. Személyes kedvencem talán a "Fistful Of Suicide," melyet egyik koncertjük során az alábbi szöveggel konferáltak fel: "This song is about punching yourself to death." A humor sose maradhat el a képletből, ezt pedig az olyan trekkek illusztrálják, mint a "Fuck Bitches Get Monetz" vagy a zárónóta, mely egy fölpörgetett Turbonegro földolgozás. A hangzás precíz, de igen vastag, az időnkénti gargarizálós hörgés pedig extra súlyt nyom az amúgyis súlyos súlyossághoz. A számok közül csak kettő tart két percnél tovább, de bízhatsz benne, hogy azok is ugyanolyan lényegretörőek, mint a többi. Ráadásul mindezt ingyen letöltheted.

A dán UxDxS bemutatkozó lemezét bátran ajánlom mindenkinek, aki nem faszarcú és szereti a blastbeateket, de nem fakad sírva egy kis torzított vokáltól. Az album egyetlen hibája, hogy túl hamar vége van.


Hallgasd meg + töltsd le: